iPhone'da Kişiler Nasıl Silinir?

Bu Makalede:Kişiler Uygulamasını KullanmakTüm iCloud Kişilerini SilmekKişileri E-posta Hesaplarında Devre Dışı BırakmakKişi Önerilerini Devre Dışı BırakmakGrupları Kullanmak

Bu wikiHow makalesi, istenmeyen kişileri iPhone'unun Kişiler uygulamasından, iCloud'dan ve iTunes'dan nasıl kaldıracağını öğretir.

1
Kişiler Uygulamasını Kullanmak

  1. 1
    Kişiler’i aç. Bu, gri bir arka plan üzerinde insan şeklinde bir siluet ve sağ tarafında renkli sekmeler bulunan bir uygulamadır.
    • Alternatif olarak Kişilere, Telefon uygulaması ekranının altındaki Kişiler simgesine dokunarak da erişebilirsin.
  2. 2
    Bir kişinin adına dokun. Bunu yaptığında kişi sayfası açılacaktır.
    • Belirli bir kişiyi aramak için, ekranın en üstündeki Ara çubuğuna dokun ve kişinin adını yaz.
  3. 3
    Düzenle düğmesine dokun. Bu, ekranın sağ üst köşesindedir. Bunu yapmak, bu kişinin sayfasında değişiklik yapmanı veya kişiyi tamamen silmeni sağlar.
  4. 4
    Ekranı aşağı kaydır ve Kişiyi Sil’e dokun. Bu bağlantı, kişi sayfasının altındadır.
  5. 5
    İstendiğinde tekrar Kişiyi Sil düğmesine dokun. Bu bilgi istemini ekranın altında göreceksin. Bunu yaptıktan sonra kişi iPhone'undan silinir.
    • Facebook gibi diğer uygulamalardan eklenen kişiler için "Sil" seçeneğini görmezsin.
    • Eğer iPhone'un iCloud hesabına bağlıysa o kişi tüm bağlı cihazlarından silinir.

2
Tüm iCloud Kişilerini Silmek

  1. 1
    Ayarlar’ı aç. Bu, genellikle ana ekranda yer alan dişli (⚙️) şeklindeki gri bir uygulamadır.
  2. 2
    Apple kimliğine dokun. Bu, adının ve eğer eklediysen resminin bulunduğu menünün üstündeki bölümdür.
    • Oturum açmadıysan iPhone’unuza giriş yapın’a dokun, Apple Kimliğini ve şifreni gir, ardından Giriş Yap seçeneğine dokun.
    • iOS'un daha eski bir sürümünü kullanıyorsan bu adımı yapman gerekmeyebilir.
  3. 3
    iCloud düğmesine dokun. Bu, menünün ikinci bölümündedir.
  4. 4
    "Kişiler"i "Kapalı" konumuna getir. Bu seçenek beyaza dönecek ve iPhone'unda yerel olarak depolanan tüm iCloud kişilerin silinmesi istenecektir.
  5. 5
    iPhone'umdan Sil düğmesine dokun. iCloud hesabınla senkronize ettiğin tüm kişiler iPhone'undan silinecek. Bu kişiler, yerel olarak kaydedilmiş tüm bilgileri içerir (ör., el ile eklenmiş kişiler).

3
Kişileri E-posta Hesaplarında Devre Dışı Bırakmak

  1. 1
    Ayarlar’ı aç. Bu, genellikle ana ekranda yer alan dişli (⚙️) şeklindeki gri bir uygulamadır.
  2. 2
    Ekranı aşağı kaydır ve Kişiler seçeneğine dokun. Bunu, Ayarlar sayfasını üçte biri kadar kaydırdığında göreceksin.
  3. 3
    Hesaplar düğmesine dokun. Bu, sayfanın en üstünde yer alır.
  4. 4
    Bir e-posta hesabına dokun. En azından, bu sayfada iCloud seçeneğini göreceksin.
    • Örneğin; bir Gmail hesabı için Kişiler ayarlarını açmak için Gmail seçeneğine dokun.
  5. 5
    "Kişiler"i "Kapalı" konumuna getir. Bu seçenek beyaza dönerek seçili e-posta hesabındaki kişilerin artık iPhone'undaki Kişiler uygulamasında görünmediğini belirtecektir.

4
Kişi Önerilerini Devre Dışı Bırakmak

  1. 1
    iPhone’unun Ayarlar’ını aç. Bu, genellikle ana ekranda yer alan dişli (⚙️) şeklindeki gri bir uygulamadır.
  2. 2
    Ekranı aşağı kaydır ve Kişiler seçeneğine dokun. Bunu, Ayarlar sayfasını üçte biri kadar kaydırdığında göreceksin.
  3. 3
    "Uygulamalarda Bulunan Kişiler"i "Kapalı" konumuna getir. Bu, ekranın altında yer alır; düğme beyaza dönecektir. Artık iPhone'un Kişiler uygulamasında veya Mesajlar ve Posta uygulamalarının otomatik tamamlama alanında kişi önerilerini görmeyeceksin.

5
Grupları Kullanmak

  1. 1
    Kişilerini gruplara ayır. Ailen, iş arkadaşların, spor salonundaki arkadaşların vb. için gruplar oluşturabilirsin. Bu şekilde, kişileri kaldırman gerekmeden kategorileri gizleyebilirsin.
    • Grupları yönetmek için Kişiler ekranının sol üst köşesindeki Gruplar düğmesine dokun.
  2. 2
    Gizlemek istediğin gruplara dokun. İşaretlendiklerinde görünürler. İşaretsiz olduklarında kişi listesinden gizlenirler.
  3. 3
    İşin bittiğinde Tamam düğmesine dokun. Artık kişi listende sadece seçtiğin gruplar görüntülenecektir.

İpuçları

  • Eğer Facebook senkronizasyonunu etkinleştirdiysen Ayarlar’ı açtıktan sonra Facebook düğmesine dokunup Kişiler düğmesini "Kapalı" (beyaz) konuma getirerek listendeki tüm Facebook kişilerini hızlı bir şekilde kaldırabilirsin. Bunu yaptığında Kişiler uygulamandaki kişiler gizlenir.

Uyarılar

  • Kişilerini senkronize etmek için iCloud kullanıyorsan iTunes'ta "Adres Defteri Kişilerini Senkronize Et" seçeneğini işaretleme, aksi takdirde iPhone'unda yinelenen veriler oluşturabilirsin.

Makale Bilgisi

Kategoriler: Bilgisayar ve Elektronik Cihazlar

Diğer dillerde:

English: Delete Contacts on an iPhone, Español: borrar contactos en un iPhone, Deutsch: Kontakte auf dem iPhone löschen, Italiano: Cancellare i Contatti dall'iPhone, 中文: 在苹果手机上删除联系人, Français: supprimer des contacts sur un iPhone, Nederlands: Contacten van iPhone verwijderen, Bahasa Indonesia: Menghapus Kontak di iPhone, Português: Deletar um Contato do iPhone, العربية: حذف جهات الاتصال على الآيفون, ไทย: ลบผู้ติดต่อบน iPhone, हिन्दी: IPhone से संपर्कों को हटाएँ, Tiếng Việt: Xóa Liên lạc trên Điện thoại iPhone, Čeština: Jak vymazat kontakty z vašeho iPhone, Русский: удалить все контакты на iPhone, 한국어: 아이폰에서 연락처 삭제하는 방법, 日本語: iPhoneで連絡先を削除する

Bu sayfaya 114 defa erişilmiş.
Bu makale işine yaradı mı?