Bu makale editörler ve araştırmacılardan oluşan, makalenin doğruluğu ile kapsamlılığını onaylayan, eğitimli bir ekip tarafından ortaklaşa yazılmıştır.
wikiHow’ın İçerik Yönetim Ekibi, yüksek kalite standartlarımızı sağladığından emin olmak için, editör ekibimizden gelen her çalışmayı dikkatli bir şekilde denetler.
Bu makale 1.697 defa görüntülenmiştir.
Önceki bir kullanıcının hangi sitelere girdiğini öğrenmek, kayıp bir URL'yi bulmak veya sadece silinen bilgileri geri getirmek için silinmiş İnternet geçmişini kurtarman gerekebilir. İnternet geçmişin tarayıcında silinebilirken Windows bilgisayarın bu bilgileri önbelleğe alır ve bunlara çeşitli şekillerde erişilebilir. Silinen geçmişini bulmanın en basit yolu Google Hesabı'ndır. Bir Google Hesabı'n varsa ve onu erişmek istediğin oturum sırasında kullanıyorduysan o yönteme geç. Bununla birlikte, Google'ı kullanmıyorduysan süreç biraz daha karmaşık olabilir. Neyse ki makinende kayıp geçmişine erişebileceğin yerleşik önbellekler bulunur.
Adımlar
Yöntem 1 / 3:
DNS Önbelleğini Kullanmak
-
1"Başlat" a git ve "Çalıştır"ı seç. Arama çubuğuna tırnak işaretleri olmadan "cmd" yaz. "Tamam"ı seç. Bir kişi göz atma geçmişini silebiliyor olsa da DNS Önbelleği bu bilgileri depolar. Bu yöntemin kafa karıştırıcı olabileceğine dikkat edilmelidir çünkü yalnızca tarayıcının değil, uygulamalar gibi İnternet'e bağlı her şeyin geçmişini kaydeder.[1]
-
2Komut İstemi'nin açılmasını bekle. Bu,
ipconfig / displaydns
kodunu girebileceğin siyah bir pencere olacaktır. "Enter"a bas. -
3Silinen geçmişini kurtar. Komutu girdikten sonra İnternet geçmişin gösterilecektir.Reklam
Yöntem 2 / 3:
Kurtarma Yazılımı İndirmek
-
1Güvenilir bir kurtarma yazılımı ara. Recuva veya Data Recovery Wizard, önerilen seçeneklerdir. Ücretsiz yazılımı indirdikten sonra programı başlat. Bu rehberde Recuva'yı kullanarak adım adım ilerleyeceğiz ama yazılımların çoğu benzer yollarla kullanılabilir.[2]
-
2Welcome to the Recuva Wizard (Recuva Wizard’a Hoş Geldin) sayfasında “Next”e (İleri) tıkla. Yazılımı başlattıktan sonra bu sayfa gözükmezse “Options”a (Seçenekler) git ve “Show Wizard at Startup”ı (Sihirbazı Başlangıçta Göster) seç.
-
3Kurtarmaya çalıştığın dosyaların türünü seç. Bu durumda bu, silinmiş İnternet geçmişidir. Bunu yaptıktan sonra "Next"e (İleri) tıkla. Bu, File Location Page’i (Dosya Konumu Sayfası) çıkarır.
-
4Yazılımın arama yapmasını istediğin konumu seç. "Start"a (Başlat) tıkla, ardından taramanın tamamlanmasını bekle. Bu birkaç dakika sürebilir.
-
5”Recover”ı (Kurtar) seç. Tarama tamamlandığında dosyaları kurtarma ve bilgisayarında onlar için bir hedef seçme imkânın olacaktır. Dosyaların konumunu seçtikten sonra "OK"i (Tamam) seç.[3]Reklam
Yöntem 3 / 3:
Google Geçmişine Erişmek
-
1Google'ın Tarayıcı Geçmişi’ne eriş. Bu açık ara en kolay yöntemdir ama yalnızca erişmek istediğin İnternet’te gezinme oturumu sırasında hesabına giriş yaptıysan işe yarayacaktır.
-
2Google Hesabı'nda oturum aç. www.google.com/history adresine git ve İnternet’te gezindiğin hesabın bilgilerini gir.
-
3Tarama geçmişini gözden geçir. Bu sayfada zaman ve tarihe göre tarama geçmişini görebileceksin. Geçmişini silmek istersen ekranın sağ üst köşesindeki dişli çark simgesine tıkla ve "Öğeleri Kaldır"ı seç.[4]Reklam
Referanslar
- ↑ http://www.ubergizmo.com/how-to/recover-my-internet-history/
- ↑ http://www.piriform.com/docs/recuva/using-recuva/wizard-mode/using-the-recuva-wizard-wizard-mode
- ↑ http://www.piriform.com/docs/recuva/using-recuva/wizard-mode/using-the-recuva-wizard-wizard-mode
- ↑ http://www.ubergizmo.com/how-to/recover-my-internet-history/