Bu makaledeki ortak yazarlar Nicole Levine, MFA. Nicole Levine, wikiHow’da Teknoloji Yazarı ve Editör’dür. Teknik dokümantasyon oluşturma ve önde gelen internet sitesi barındırma ve yazılım şirketlerindeki destek ekiplerini yönetme alanlarında 20 yıldan fazla deneyime sahiptir. Nicole ayrıca Portland Eyalet Üniversitesi’nden Yaratıcı Yazarlık alanında Güzel Sanatlar Yüksek Lisans derecesine sahiptir ve farklı kurumlarda kompozisyon, bilim kurgu yazarlığı ve ev yapımı dergi (zin) hazırlama dersleri vermektedir.
Bu makale 4.366 defa görüntülenmiştir.
Bu wikiHow makalesi sana, bir Windows bilgisayardaki Wi-Fi bağdaştırıcısını ve bağlantılarını sıfırlamanın farklı yollarını öğretir. Kablosuz sorunları genellikle bağdaştırıcının devre dışı bırakılması ve yeniden etkinleştirilmesiyle çözülebilir ancak bazen sürücüyü yeniden yükleyerek veya bilgisayardaki tüm ağ bağdaştırıcılarını ve ayarları sıfırlayarak işleri biraz daha ileri götürmen gerekir.
Adımlar
Yöntem 1
Yöntem 1 / 4:Wi-Fi Bağdaştırıcısını Devre Dışı Bırakmak ve Yeniden Etkinleştirmek
-
1Başlat butonuna sağ tıkla. Windows 10 kullanıyorsan bir menü çıkar.
- Windows 8, 7 veya Vista kullanıyorsan bunun yerine şu adımları izle:
- Başlat menüsüne tıkla ve Denetim masası'nı seç.
- Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne tıkla. Bunu görmüyorsan Ağ ve İnternet'e tıkla. Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni orada bulman gerekir.
- Sol paneldeki Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir'e tıkla.
- Adım 4'e atla.
- Windows 8, 7 veya Vista kullanıyorsan bunun yerine şu adımları izle:
-
2Ağ Bağlantıları'na tıkla. Bu, menünün ortasına yakındır.
-
3Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir'e tıkla. Bu, sağ panelde "Ağ ayarlarını değiştir" başlığının altındadır. Tıkladığında bağlantılarının bir listesi çıkar.
-
4Wi-Fi bağlantısına sağ tıkla ve Devre Dışı Bırak'ı seç. Bu, kablosuz ağ bağdaştırıcıyı kapatır.
-
5Wi-Fi bağlantısına sağ tıkla ve Etkinleştir'i seç. Bağdaştırıcı yeniden başlar ve varsayılan Wi-Fi ağına bağlanmaya çalışır.
- Hâlâ bağlantınla ilgili sorun yaşıyorsan farklı bir kablosuz erişim noktasına bağlanmayı dene. Bu işe yararsa sorun İnternet sağlayıcında olabilir.
- Hâlâ sorun yaşıyorsan tüm ağ bağdaştırıcılarını komut isteminden sıfırlamayı deneyebilirsin.
Reklam
Yöntem 2
Yöntem 2 / 4:Windows 10'da Tüm Ağ Bağdaştırıcılarını Sıfırlamak
-
1Başlat butonuna sağ tıkla. Bir menü çıkar. Bu yöntem, kablosuz ağ bağdaştırıcısı dâhil, bilgisayarının tüm ağ bağlantılarını ve ayarlarını siler. Kablosuz ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakmayı ve yeniden etkinleştirmeyi zaten denediysen ve sorunun çözülmediyse bu yöntemi kullan.
- Bu yöntem, Windows 10 kullanarak ağ bağdaştırıcılarını sıfırlamanın en kolay yolunu açıklar. Windows'un daha eski bir sürümünü kullanıyorsan veya komut isteminden çalışmayı tercih ediyorsan komut isteminden tüm ağ bağdaştırıcılarını sıfırlaman gerekebilir.
- Bu yöntem, bilgisayarını yeniden başlatacağından açık olan tüm çalışmalarını kaydet.
-
2Ağ Bağlantıları'na tıkla. Bu, menünün ortasına yakındır.
-
3Aşağı kaydır ve Ağ sıfırlama'ya tıkla. Bu, "Yardım Al" bölümünün üstündeki bağlantılardan biridir. Ağ bağdaştırıcılarının tümünün kaldırılıp yeniden yükleneceğini ve daha sonra internete yeniden bağlanman gerektiğini söyleyen bir mesaj görürsün.
- Sıfırlama tamamlandıktan sonra şu anda çalıştırmakta olduğun VPN yazılımlarını yeniden yüklemen gerekebilir.
-
4Şimdi sıfırla'ya tıkla. Bu, ağ bağdaştırıcısı tam sıfırlama işlemini başlatır. Ağ bağdaştırıcıları kaldırıldığında bilgisayarın yeniden başlatılır, ardından bağdaştırıcıları kendi kendine yeniden yükler.Reklam
Yöntem 3
Yöntem 3 / 4:Tüm Ağ Bağdaştırıcılarını Komut İsteminden Sıfırlamak
-
1Komut istemini yönetici olarak aç. Bu yöntem, kablosuz bağdaştırıcı da dâhil olmak üzere bilgisayarının tüm ağ bağlantılarını ve ayarlarını siler, ardından bunları yeniden yükler. Kablosuz bağdaştırıcıyı devre dışı bırakmayı ve yeniden etkinleştirmeyi zaten denediysen ve sorunun çözülmediyse bu yöntemi herhangi bir Windows sürümünde kullan. Yönetici düzeyindeki komut istemine şu şekilde ulaşabilirsin:[1]
- Arama çubuğunu açmak için ⊞ Win+S tuşlarına bas.
- Arama çubuğuna cmd yaz.
- Menüyü çıkarmak için sonuçlarda Komut istemi'ne sağ tıkla.
- Yönetici olarak çalıştır'a tıkla.
- İstenirse parolanı gir.
-
2netsh winsock reset yaz ve ↵ Enter'a bas. Komutu çalıştırdıktan sonra komut istemine dönersin. Bazı ek komutları belirli bir sırada çalıştırman gerekir.
-
3netsh int ip reset yaz ve ↵ Enter'a bas.
-
4ipconfig /release yaz ve ↵ Enter'a bas.
-
5ipconfig /renew yaz ve ↵ Enter'a bas.
-
6ipconfig /flushdns yaz ve ↵ Enter'a bas.
-
7Bilgisayarını yeniden başlat. Bilgisayarın tekrar açıldığında Wi-Fi ağına yeniden bağlanman gerekir ki bu aşamada (varsa) parolayı da yeniden girmen gerekir.
- Bağlantınla ilgili hâlâ sorun yaşıyorsan farklı bir kablosuz erişim noktasına bağlanmayı dene. Bu işe yararsa sorun İnternet sağlayıcında olabilir.
- Hâlâ sorun yaşıyorsan "Kablosuz Sürücüyü Kaldırmak ve Yeniden Yüklemek" yöntemiyle devam et.
Reklam
Yöntem 4
Yöntem 4 / 4:Kablosuz Sürücüyü Kaldırmak ve Yeniden Yüklemek
-
1Aygıt Yöneticisi'ni aç. Bağdaştırıcıyı devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirerek kablosuz sorununu çözemediysen sürücüde bir sorun olabilir. Aygıt Yöneticisi'ne erişmek için Windows sürümüne yönelik adımları izle:[2]
- Windows 10 ve 8: Windows arama çubuğuna aygıt yaz ve çıkınca Aygıt Yöneticisi'ne tıkla.
- Windows 7 ve Vista: Başlat menüsünü aç ve Denetim Masası'nı seç. "Sistem"in altında görünmesi gereken Aygıt Yöneticisi'ne tıkla.
-
2"Ağ bağdaştırıcıları"nın yanındaki oka tıkla. Bu, ağ donanımının bir listesini açar.
-
3Kablosuz ağ bağdaştırıcına çift tıkla. Bu, "kablosuz" veya "Wi-Fi" yazan seçenektir."
-
4Sürücü sekmesine tıkla. Bu, pencerenin üst tarafındadır.
-
5Aygıtı Kaldır'a tıkla. Bu, pencerenin alt tarafına yakındır. Bir onay mesajı çıkar.
-
6Onaylamak için Kaldır'a tıkla. Bu, Wi-Fi sürücüsünü bilgisayarından siler.
-
7Bilgisayarını yeniden başlat. Bilgisayar yeniden açıldığında Windows otomatik olarak Wi-Fi bağdaştırıcını ve varsayılan sürücüsünü yeniden yükleyecektir.
- Sürücüyü yeniden yüklemek ağ sorununu çözmezse güncel ağ sürücüleri için bilgisayarının üreticisinin İnternet sitesine bak.
Reklam