Bu makaledeki ortak yazarlar Nicole Levine, MFA. Nicole Levine, wikiHow’da Teknoloji Yazarı ve Editör’dür. Teknik dokümantasyon oluşturma ve önde gelen internet sitesi barındırma ve yazılım şirketlerindeki destek ekiplerini yönetme alanlarında 20 yıldan fazla deneyime sahiptir. Nicole ayrıca Portland Eyalet Üniversitesi’nden Yaratıcı Yazarlık alanında Güzel Sanatlar Yüksek Lisans derecesine sahiptir ve farklı kurumlarda kompozisyon, bilim kurgu yazarlığı ve ev yapımı dergi (zin) hazırlama dersleri vermektedir.
Bu makale 1.444 defa görüntülenmiştir.
Bu wikiHow makalesi ile bilgisayarındaki, telefonundaki veya tabletindeki uygulamaların simgelerini nasıl değiştireceğini öğreneceksin. Uygulama simgelerini değiştirerek ana ekranını veya masaüstünü ilgi alanlarına göre beğendiğin görüntü ve renklerle kişiselleştirebilirsin. Android'de uygulama simgelerini değiştirmek için üçüncü taraf bir uygulamaya ihtiyacın olacak. Fakat iPhone veya iPad (iOS 14 veya üstü), Windows veya macOS kullanıyorsan simgeleri ek bir yazılım olmadan değiştirebilirsin.
Adımlar
Yöntem 1
Yöntem 1 / 4:iPhone'da ve iPad'de
-
1Kullanmak istediğin simgeleri fotoğraf galerisine kaydet. iPhone'unu veya iPad'ini iOS 14 veya daha yeni bir sürüme güncellediysen simgeleri değiştirmek için üçüncü taraf bir uygulama indirmene gerek yok! İnternet'te birkaç simge veya resim bulup bunları iPhone'una/iPad'ine kaydederek işe başlayabilirsin. Resmi genelde resme uzun dokunup Resmi Kaydet seçeneğini seçerek kaydedebilirsin.
- Nereden başlayacağından emin değilsen ne gibi simgeler olduğunu görmek için İnternet'te "harika iPhone simgeleri" yazıp arat veya aklında belirli bir karakter, nesne varsa onları ya da istediğin herhangi bir şeyi Google Fotoğraflar'da arat. Icons8 veya Flaticon gibi bir simge indirme sitesine de bakabilirsin. Simge indirmek için ücretsiz bir site kullanıyorsan simgeleri iPhone'da/iPad'de çalışabilmesi için PNG dosyası olarak indirdiğinden emin ol.
- Eğer yaratıcı biriysen Photoshop gibi tasarım uygulamalarında kendi simgeni sıfırdan tasarlayabilirsin.
-
2iPhone'da veya iPad'de Kestirmeler (Shortcuts) uygulamasını aç. Kestirmeler uygulaması, içinde pembe ve yeşil kareler bulunan koyu mavi bir simgeye sahiptir. Bunu ana ekranda veya Uygulama Kitaplığı'ndaki Üretkenlik ve Finans klasöründe bulabilirsin.
- Uygulamaya bir kısayol oluşturacağın için simgede bildirim işaretleri görünmez.[1]
-
3+ butonuna dokun. Bu, sağ üst köşededir.
-
4İşlem Ekle seçeneğine dokun. Önerilerin ve arama çubuğunun olduğu bir ekran görünecek.
-
5Arama çubuğuna open app yaz. Arama sonuçları listesi görünecek.
-
6"İşlemler" başlığı altındaki Open App uygulamasına dokun.
-
7Seç seçeneğine dokunup bir uygulama seç. Dokunduğunda, seçilen uygulama üstteki kutuya eklenir.
-
8••• seçeneğine dokunup Ana Ekrana Ekle seçeneğini seç. Üç nokta sağ üst köşededir. Kısayol simgesinin ön izlemesi görünecek.
-
9Uygulamada görünecek yeni bir simge seç. Bunu şu şekilde yapabilirsin:
- Ekranın altındaki "Yeni Kısayol 1" seçeneğinin yanında bulunan yer tutucu simgesine dokun.
- Fotoğraflarını açmak için Fotoğraf Seç seçeneğine dokun.
- Simge olarak kullanmak istediğin görüntüyü seç. Görüntü kare değilse kırpmak için ekrandaki talimatları izle.
-
10"Yeni Kısayol 1" seçeneğini uygulamanın adıyla değiştir. Buraya yazdığın ad, uygulamanın ana ekranda nasıl görüneceğini belirler.
-
11Sağ üst köşedeki Ekle butonuna dokun. Yeni uygulama simgesini artık ana ekranda görebilirsin.
- Uygulamayı başlatmak için kısayolu açmak üzere önce ana ekrandaki yeni simgeye, ardından uygulamanın adına dokun.
- Başka bir uygulama simgesi eklemek için Kestirmeler uygulamasına dön, istediğin uygulamayı açmak için yeni bir işlem ekle ve daha önce yaptığın gibi yeni bir simge seç.
Reklam
Yöntem 2
Yöntem 2 / 4:Android'de
-
1Samsung Galaxy simge paketini dene. Samsung telefonun veya tabletin yoksa bir sonraki adıma geç. Ama varsa ücretsiz simgeleri bulup bunları Galaxy cihazında değiştirmek çok kolay.[2] Şu şekilde yapabilirsin:
- Ana ekranda boş bir alana dokunup basılı tut ve Temalar seçeneğini seç.
- Simgeler seçeneğine dokun.
- Tüm simgeleri görüntülemek için yukarı kaydır ve bakmak için bir simge paketine dokun. Simge paketlerinin tümü olmasa da bazıları ücretsizdir.
- Ücretsiz ise İndir seçeneğine veya daha önce ödeme yaptıysan fiyat seçeneğine dokun ve onaylamak için ekrandaki talimatları izle.
- Bir simgeyi indirdiğin bir simgeyle değiştirmek için ekranın boş bir kısmına tekrar dokunup basılı tut, Temalar ögesini seç, Simgeler seçeneğine dokun, ardından sağ üstteki Sayfam seçeneğine dokun. "Araçlar" seçeneğinin altındaki Simgeler seçeneğine dokun, değiştirmek istediğin simgeleri seç ve Uygula butonuna dokun.
-
2Yeni bir başlatıcı (launcher) kur. Android en özelleştirilebilir işletim sistemlerinden biri olduğu için simgeleri değiştirmenin binlerce olmasa da yüzlerce yolu var. En kolay yol ise Android için yedek bir ana ekran düzeni gibi olan yeni bir uygulama başlatıcı yüklemektir. Üçüncü taraf bir başlatıcın varsa genelde Android'i, telefonunda veya tabletinde mevcut olandan daha fazla özelleştirmene olanak tanıyan çeşitli simge paketleri yükleyebilirsin.
- Bazı Android'ler çeşitli orijinal simge paketlerini destekler. Ne tür olanaklar olduğunu görmek için Google'a Android'inin modelini ve "Simge Paketleri" yazarak bir araştırma yapmayı dene.
- Yeni bir başlatıcı bulmak için Play Store'u açıp "Launcher" yaz ve ara. Hakkında yazılan yorumları okumak ve ekran görüntülerine göz atmak için bir başlatıcıya dokun. Çeşitli sayıda ücretsiz ve premium simge paketlerini destekleyen birkaç popüler uygulama arasında şunlar sayılabilir: Evie (tamamen ücretsiz!), Nova Launcher (ücretsiz ama bazı özellikleri ücretli), https://play.google.com/store/apps/details?id=com.actionlauncher.playstore&hl=en_US Action Launcher] (yine ücretsiz ama bazı özellikleri ücretli) ve Apus Launcher.[3]
-
3Başlatıcı için simge paketlerini indir. Başlatıcıyı kurduktan sonra simge paketlerini indirmek için özel bir alan olup olmadığını görmek üzere ayarlara göz at. Başlatıcıdan simge paketlerini indirmenin bir yolu yoksa Google Play'i açıp başlatıcının adını ve yanına "simge paketleri" yazıp arat. Popüler bir başlatıcı kullanıyorsan tonlarca ücretsiz ve ücretli seçenek bulabilirsin!
-
4Simge paketini başlatıcıya uygula. Bazen ana ekranın boş bir kısmına dokunup basılı tutarak ve Özelleştir veya Simgeler seçeneğini seçerek bunu yapabilirsin. Ayrıca, bir uygulama simgesine uzun süre basıp simgeyi değiştirmek için bir seçenek seçebilirsin. Birçok başlatıcıda bu bölüm basitleştirilmiştir ama adımlar çok farklı olabilir. Kolay gelsin!Reklam
Yöntem 3
Yöntem 3 / 4:Windows'ta
-
1Yeni simgeler indir veya oluştur. Windows simgelerinde ICO biçimi kullanılır ama bir PNG dosyan varsa bunu İnternet üzerinden ConvertICO gibi bir dönüştürücü kullanarak dönüştürebilirsin. Sıfırdan simge oluşturmak istemiyorsan Windows simge formatına dönüştürülebilen harika simge paketlerini indirmene olanak tanıyan Flaticon gibi ücretsiz bir simge indirme sitesine bak. Diğer seçeneklerden bazıları şunlardır: Findicons, Graphic Burger ve Icon Archive.
- Bazı uygulamalarda, aralarından seçim yapabileceğin birden çok simge bulunur. Yeni simge indirme adımını atlamak istiyorsan sadece bu adımları izleyerek uygun bir simge bulabilirsin.
-
2Değiştirmek istediğin simge için bir masaüstü kısayolu oluştur. Böylece masaüstündeki simgeyi özelleştirebilirsin:
- Başlat menüsünü açmak için Windows tuşuna basıp uygulamaya gel.
- Uygulamayı sağ tıkla, Diğer ögesini seç, ardından Dosya konumunu aç ögesini seç. Böylece uygulama yeni bir klasörde açılır.
- Uygulamayı sağ tıklayıp Gönder> Masaüstü (kısayol oluştur) seçeneğini seç. Seçtiğinde, masaüstüne bir kısayol eklenir.
-
3Masaüstündeki kısayola sağ tıklayıp Özellikler seçeneğini seç. Özellikler iletişim kutusunda Kısayol sekmesi açılır.
-
4Simge değiştir butonuna tıkla. Bu, alt tarafın yakınındadır.
-
5Görürsen bir simgeyi seç veya Gözat seçeneğine tıkla. Burada işine yarayan bir simge görürsen onu seçip Tamam butonuna tıkla. Göremezsen indirdiğin dosyalara göz atmak için Gözat butonunu tıkla.
-
6Bir simge seçip Aç butonuna tıkla. İçinde simgelerin olduğu klasöre git. ICO biçimini seç. Seçtiğinde simge önceki ekrana eklenir.
-
7Simgeyi seçmek için Tamam butonuna tıkla. Değişiklikleri kaydetmek için ikinci kez Tamam butonuna tıklaman gerekir. Uygulama simgesi, seçtiğin simgeye dönüşecek.Reklam
Yöntem 4
Yöntem 4 / 4:Mac'te
-
1Simge dosyalarını Mac'e indir. Mac simgeleri .INCS dosya biçiminde olmalıdır. Bu dosya biçiminde görüntüler otomatik olarak doğru boyuta dönüştürülür. Flaticon ve Findicons gibi simge indirme sitelerine göz at. INCS biçiminde olmayan bir simge paketi bulsan bile PNG simgelerini İnternet'teki ConvertICO gibi bir dosya dönüştürücüde INCS'ye dönüştürebilirsin.
-
2
-
3Uygulamalar klasörünü aç. Bunu Finder'ın sol panelinde bulabilirsin.
-
4Değiştirmek istediğin bir uygulamanın simgesine sağ tıklayıp Bilgi Ver seçeneğini seç. Bilgi paneli, uygulamanın mevcut simgesiyle sol üst köşede açılacak.
-
5Yeni bir Finder penceresi açmak için ⌘ Command+N tuşlarına bas. Bunun işe yaraması için aynı anda iki pencerenin açık olması gerekir.
-
6Mevcut simge yerine kullanmak istediğin simgeye git. Dosyayı görebilmek için onu kaydettiğin klasörü açman yeterlidir.
-
7Yeni ICNS dosyasını mevcut simgenin yerine sürükle. Simgeyi eski simgenin üzerine bıraktığında, bu değişikliği onaylamak için yönetici şifresi girmen istenebilir. Onaylandıktan sonra yeni simge kullanıma hazır olacak.Reklam