X
wikiHow bir “wiki”dir. Bu, makalelerimizin çoğunun birden fazla yazar tarafından ortaklaşa yazıldığı anlamına gelir. Bu makaleyi oluşturmak için, zaman içinde makaleyi düzenlemek ve iyileştirmek üzere bazıları isimsiz, 34 kişi çalıştı.
Bu makale 31.808 defa görüntülenmiştir.
Hindistan cevizi, hem cilt hem de saç bakımı için kullanılabilecek birçok sağlıklı fayda sağlar. Hindistan cevizi ve birkaç basit alet kullanarak evde kendi işlenmemiş Hindistan cevizi yağını yapabilirsin.
Adımlar
Yöntem 1 / 3:
Yaş Öğütme Yöntemini Kullanmak
Yöntem 1 / 3:
-
1Hindistan cevizini keskin ve büyük bir aşçı bıçağıyla kes. Olmamış ve yeşil bir Hindistan cevizi yerine olgunlaşmış ve kahverengi bir Hindistan cevizi kullan.
-
2Hindistan cevizinin içini kabuğundan ayır. Hindistan cevizi soyacağı, keskin bir bıçak ya da sağlam bir kaşık kullan. İçini ayırmak biraz zor olabilir. Bu iş için bir tereyağı bıçağı, keskin bir bıçaktan çok daha iyidir. Kaydırıp elini kesme tehlikesine karşın içini ortadan kesip parçaların çıkmasını sağlayabilirsin.
-
3Hindistan cevizinin içini küçük parçalara ayır ya da kazıyıcı yardımıyla Hindistan cevizini parçala.
-
4Parçaları bir mutfak robotuna yerleştir.
-
5Mutfak robotunu orta hızda çalıştır ve iyice kıyılana kadar karıştır. Daha iyi karışması için gerekirse biraz su ekle.
-
6Hindistan cevizi sütünü filtreden geçir. Geniş ağızlı bir kavanoza bir kahve filtresi ya da bir tülbent koy. Bir miktar Hindistan cevizi karışımını tülbentin üzerine dök ya da kaşıkla koy. Daha sonra bezi karışıma iyice sararak sütü bir kavanoza sık.
- Her damlayı aldığından emin olmak için iyice sık.
- Hindistan cevizi karışımı tamamen bitene kadar bu işlemi tekrar et.
-
7Kavanozu en az 24 saat dinlenmeye bırak. Durdukça, Hindistan cevizi sütü ve yağı birbirinden ayrılacak ve kavanozun ağzında bir miktar kaymak birikecektir.
- Kaymağın daha çabuk oluşması için istersen kavanozu dolaba koy.
- Eğer buzdolabına koymak istemiyorsan, serin bir odada beklet.
-
8Bir kaşık yardımıyla kaymağı al ve at. Böylece kavanozda işlenmemiş Hindistan cevizi yağı kalacaktır.Reklam
Yöntem 2 / 3:
Soğuk İşlem Yöntemini Kullanmak
Yöntem 2 / 3:
-
1Kurutulmuş Hindistan ceviziyle başla. Marketten kurutulmuş ve tatlandırılmamış Hindistan cevizi parçaları alabilirsin. Torbadaki tek malzemenin Hindistan cevizi olmasına dikkat et. Eğer taze Hindistan cevizi içiyle başlamak istersen, onu parçalara böl ve 24 saat içinde kurutmak için bir kurutucu kullan.[1]
- Hindistan cevizi içini kurutmak için fırını en düşük seviyede çalıştırabilirsin. Küçük parçalara böl, fırın kağıdına sar ve iyice kuruyana kadar en düşük seviyede 8 saat boyunca ısıt.
- Eğer marketten aldığın bir Hindistan cevizi kullanıyorsan, sıkacağı tıkayabilecek şekilde kıyılmış Hindistan cevizi yerine parçalara ayrılmış olanı tercih et.
-
2Hindistan cevizini meyve sıkacağına koy. Bütün bir Hindistan cevizi tıkanmaya yol açabileceği için kurumuş Hindistan cevizini küçük parçalar halinde sık. Meyve sıkacağı, yağı ve kremayı ayıracaktır. Tüm parçalar, sıkacaktan geçene kadar bu işleme devam et.
-
3Bu işlemi tekrarla. Meyve sıkacağı, ilk seferde tüm yağı çıkartmayacaktır, bu yüzden her damlayı aldığından emin olmak için Hindistan cevizi parçalarını tekrar işlemden geçirmelisin.
-
4Hindistan cevizi yağını bir kavanoza koy ve ılık bir ortamda sakla. Hindistan cevizi kremasının kavanozun dibinde birikene kadar 24 saat beklet. Saf Hindistan cevizi yağı üstte toplanacaktır.
-
5Yağı kaşıkla yeni bir kaba koy. Yağ, kremadan ayrıldıktan ve sadeleştikten sonra, ilk bulunduğu kaptan bir kaşık yardımıyla alarak rendeleyip yeni bir kaba yerleştir. Şimdi kullanıma hazır.Reklam
Yöntem 3 / 3:
Hindistan Cevizini Kaynatmak
Yöntem 3 / 3:
-
14 bardak suyu kaynat. Suyu tavaya koy ve altını aç. Orta yükseklikte ısıya getir ve kaynayana kadar suyu ısıt.
-
22 Hindistan cevizinin içini al. Yeşil ve olgunlaşmamış bir Hindistan cevizi yerine, kahverengi ve olgun bir tanesini kullan. Hindistan cevizini aç, içini kaşıkla çıkar ve rendeleyip bir kaba koy.
-
3Hindistan cevizi ve suyu karıştır. Rendelenmiş Hindistan cevizini blendera koy. Sıcak suyu Hindistan cevizinin üstüne dök ve blenderın kapağını kapat. Blenderın kapağını tut ve saf Hindistan cevizini karışımın üstüne dök.
- Blenderını yarısından fazla sıcak suyla doldurma. Eğer blenderın küçük bir boysa, bu işlemi iki seferde yap. Blendırı çok doldurursan kapağı çıkabilir.
- Karışımı blenderdan geçirirken kapağı elinle tut, yoksa çıkabilir.
-
4Hindistan cevizi sıvısını süz. Bir kabın üzerine süzgeç ya da tülbenti yerleştir. Saf Hindistan cevizini, sütünün kaba dökülmesi için süzgeç ya da tülbentin üstünden dök. Mümkün olduğu kadar sıvıyı çıkarmak için bir spatula yardımıyla posaya bastırabilirsin.
- Eğer senin için daha kolaysa, tülbenti çıkarıp kaba doğru elinle sık.
- Daha fazla sıvı çıkarmak için, posanın üzerine daha çok sıcak su döküp elinle tekrar sık.
-
5Çıkan sıvıyı kaynat. Bir tavaya koy ve ocağı orta ısıya getir. Kaynama noktasına gelince, yağ ayrılana ve kahverengi renge gelene kadar sürekli olarak karıştır.
- Doğru kıvama gelene kadar sıvıyı kaynatma işlemi bir saat kadar zaman alabilir. Sabırlı ol ve sürekli olarak karıştır.[2]
- Eğer karışımı kaynatmak istemiyorsan, kendiliğinden ayrılmasını da sağlayabilirsin. Sıvıyı bir kaba koy ve streç filmle üstünü kapat. Oda sıcaklığında 24 saat beklet, sonra yağın ayrılması ve üste çıkması için buzdolabına koy. Yağı, sıvıdan süzerek ayır. [3]
Reklam
İpuçları
- Saf Hindistan cevizi yağı, çörek ve turta gibi hafif hamur işleri yapmak için kullanılabilir. Tariflerine leziz bir vanilya aroması ekler ve kuyruk yağı ya da tereyağı gibi geleneksel yağlara göre çok daha sağlıklıdır.
- Hindistan cevizi yağı, geçmişte yüzde 90 oranında doymuş yağ olarak görüldüğü için kullanmaktan çekinilen bir yağ çeşidiydi. Ama hidrojenize yağların aksine, işlenmiş olmadığı, kimyasal içermediği ve bitkisel besleyici ögelerini koruduğu için sağlıklı olduğu kabul edilmeye başlanmıştır. Genellikle kullanılan zeytinyağına göre Hindistan cevizi yağı birçok durumda daha faydalı olabilir.
- Olgunlanmış bir Hindistan cevizi, sertliği ve koyu renkli kabuğundan anlaşılabilir. Çok olgunlaşmamış Hindistan cevizleri, daha açık kahverengi olurlar. Olgun bir Hindistan cevizi, daha çok yağ içerir.
- Soğuk işlem görmüş saf Hindistan cevizi yağı hiçbir ısı kullanılmadan yapılır. Bu da, yağın doğal sağlıklı özelliklerinin, antioksidan özelliğinin ve vitaminlerinin daha çok korunmasını sağlar.
- Hindistan cevizi parçalarını robota koymadan önce dondurmak ve çözmek, içini yumuşatır ve daha çok süt çıkarılmasını sağlar.
- Saf Hindistan cevizi yağının 200’den fazla yararı olduğuna inanılmaktadır. Her gün bir kaşık almak, bağışıklık sistemini güçlendirir, kan basıncını düşürür, kas ağrılarını azaltır ve kanserin tedavisinde bile kullanılabilir. Ayrıca, nem oranını artırmak ve ölü hücreleri iyileştirmek için cilde ve saça da kullanılabilir. Buna örnek olarak pişik, kuru cilt ve böcek ısırmaları gösterilebilir. Diğer faydaları arasında kan akışını hızlandırmak, tiroit bezi çalışmasını düzeltmek, metabolizmayı hızlandırmak ve kilo vermeyi kolaylaştırmak da vardır.
Reklam
İhtiyacın Olan Şeyler
Yaş Öğütme Yöntemi
- 1 taze, olgun Hindistan cevizi
- Satır
- Keskin bir bıçak
- Mutfak robotu
- Kahve filtresi ya da tülbent
- Geniş ağızlı cam kavanoz
- Kaşık
Soğuk İşlem Yöntemi
- Besin kurutucu
- Meyve sıkacağı
Kaynatma Yöntemi
- Blender
- Süzgeç
Referanslar
Bu wikiHow makalesi hakkında
Diğer dillerde
English:Make Virgin Coconut Oil
Español:hacer aceite de coco virgen
Italiano:Fare l'Olio di Cocco Vergine
Nederlands:Extra vierge kokosolie maken
Português:Fazer Óleo de Coco Virgem
Русский:сделать кокосовое масло
中文:制作初榨椰子油
Bahasa Indonesia:Membuat Minyak Kelapa Murni
العربية:صناعة زيت جوز الهند البكر
Tiếng Việt:Làm Dầu dừa Nguyên chất
한국어:버진 코코넛오일 만드는 법
日本語:ヴァージンココナッツオイルを作る
Bu sayfaya 31.808 defa erişilmiş.
Bu makale işine yaradı mı?
Reklam