X
wikiHow bir “wiki”dir. Bu, makalelerimizin çoğunun birden fazla yazar tarafından ortaklaşa yazıldığı anlamına gelir. Bu makaleyi oluşturmak için, zaman içinde makaleyi düzenlemek ve iyileştirmek üzere bazıları isimsiz, 20 kişi çalıştı.
Bu makale 1.626 defa görüntülenmiştir.
Bir RAR dosyası, içinde yüzlerce dosya barındırabilen sıkıştırılmış bir arşivdir. RAR, yüksek dosya boyutu sıkıştırma oranının yanı sıra, yerleşik güçlü şifrelemesinden dolayı popülerdir. Sadece birkaç tıklamayla bir RAR arşivini şifreleyebilir ve parola korumalı yapabilirsin. Doğru şifre olmadan yetkisiz kullanıcılar dosya içerisindeki dosyaların adlarını bile göremezler.
Adımlar
Yöntem 1 / 2:
Windows
Yöntem 1 / 2:
-
1WinRAR’ı indir ve yükle. Bu program şifre korumalı RAR arşivleri oluşturmanı sağlar. WinRAR ücretsiz değildir, ancak ödeme yapmadan önce ücretsiz sürümünü 40 gün kullanabilirsin. WinRAR’ı rarlab.com/download.htm adresinden indirebilirsin.
- "Get WinRAR FREE with TrialPay" (TrialPay ile WinRAR'ı ÜCRETSİZ Edin) seçeneğini kullanmaktan kaçın. Bu, bilgisayarına reklam yazılımı yüklemeye çalışacaktır.
-
2Dosyalarını yeni bir RAR arşivine ekle. Bunu yapmanın birkaç farklı yolu var:
- WinRAR penceresini aç ve ardından eklemek istediğin dosyalara göz at. Tüm dosyaları seç ve ardından "Ekle" düğmesine tıkla.
- Windows’ta arşivlemek istediğin tüm dosyaları seç. Seçimine sağ tıkla ve "Arşive ekle..."yi seç.
-
3Arşivine bir isim ver. Varsayılan olarak, dosyaların içerisinde bulunduğu esas klasörün adını alır.
-
4.Parola seç... düğmesine tıkla. Bu, yeni bir arşiv oluştururken beliren "Arşiv adı ve parametreleri" penceresinin Genel sekmesinde yer alır.
-
5Parolanı gir. Onaylamak için ikinci bir kez gir. Girdiğin karakterleri görmek için "Parolayı göster" kutusunu işaretleyebilirsin.
-
6"Dosya adlarını şifrele" kutusunu işaretle. Bu, şifre girilmeden önce dosya adlarının görünmemesini sağlar.
-
7Parolanı kaydetmek için .Tamam’a tıkla. Yeni RAR dosyanı oluşturmak için "Arşiv adı ve parametreleri" penceresindeki Tamam’a tıkla.
-
8Test et. RAR dosyası oluşturulduktan sonra test etmek için çift tıklayabilirsin. Dizine çıkartmaya çalışırken ayarladığın parolayı girmen istenecektir.Reklam
Yöntem 2 / 2:
Mac
Yöntem 2 / 2:
-
1Simply RAR yazılımını indir ve yükle. Bu, basit RAR dosyaları oluşturabilen hafif bir arşiv programıdır. Windows'taki WinRAR kadar güçlü değildir, zira RAR formatı WinRAR'ın mucidi RARLAB tarafından geliştirilmiştir.
- WinRAR'ın bir Mac sürümü de mevcut, ancak henüz beta sürümünde ve sadece Terminal üzerinden çalışıyor. İndirmek için rarlab.com/download.htm adresini ziyaret et. "Get WinRAR FREE with TrialPay" (TrialPay ile WinRAR'ı ÜCRETSİZ Edin) seçeneğini kullanmaktan kaçın. Bu, bilgisayarına reklam yazılımı yüklemeye çalışacaktır.
-
2SimplyRAR programını başlat. Yeni RAR dosyasına dosya eklemeni sağlayacak bir pencere açılacak.
-
3RAR dosyana dosyalar ekle. Sıkıştırılacak ve arşivlenecek dosyalar listesine eklemek için istediğin dosyaları SimplyRAR penceresine sürükleyip bırakabilirsin.
-
4"Password protect" (Parola koruması) kutusunu işaretle. Bu, SimplyRAR'a RAR dosyası oluşturulduğunda bir şifre eklemek istediğini söyleyecektir.
-
5Bir parola gir. Kutuyu işaretledikten sonra bir parola oluşturman istenecektir. Kullanabilmen için parolayı iki kez girmen gerekecek.
-
6"Create RAR"a (RAR Oluştur) tıkla. Dosyaya bir isim vermen ve kaydedileceği konumu seçmen istenecektir.
- Not: WinRAR’ın aksine, RAR dosyanı parola korumalı yaparken dosya isimlerinin gizlenmesini seçemeyeceksin.
-
7Test et. RAR dosyası oluşturulduktan sonra test etmek için çift tıklayabilirsin. Dizine çıkartmaya çalışırken ayarladığın parolayı girmen istenecektir.Reklam
Bu wikiHow makalesi hakkında
Diğer dillerde
English:Add a Password to a RAR File
Português:Adicionar uma Senha em um Arquivo RAR
Русский:установить пароль на архив RAR
Bahasa Indonesia:Menambahkan Kata Sandi ke Berkas RAR
Nederlands:Een wachtwoord toevoegen aan een RAR‐bestand
中文:给RAR文件添加密码
العربية:إضافة كلمة مرور إلى ملف رار
ไทย:เข้ารหัสไฟล์ RAR
Tiếng Việt:Thêm mật khẩu vào tập tin RAR
Bu sayfaya 1.626 defa erişilmiş.
Bu makale işine yaradı mı?
Reklam