X
Bu makaledeki ortak yazarlar Jack Lloyd. Jack Lloyd wikiHow’da bir wikiHow’da Teknoloji Yazarı ve Editör’dür. Yazı yazma ve teknolojiyle ilgili makaleleri düzenleme konusunda iki yıldan fazla deneyime sahiptir. Jack bir teknoloji meraklısı ve İngilizce öğretmenidir.
Bu makale 2.792 defa görüntülenmiştir.
Bu wikiHow makalesi sana, bir MySQL veri tabanını silmek için bilgisayarının komut satırını nasıl kullanacağını öğretir. Bir MySQL veri tabanını silmek için silme izinlerine sahip olan bir hesaba erişimin olması gerekir; "root" (kök kullanıcı) hesabı gibi.
Adımlar
-
1MySQL Komut Satırı’nı aç. MySQL’de bir veri tabanını silmek için bilgisayarının Komut İstemi’ni (Windows) veya Terminal’ini (Mac) kullanman gerekir.
-
2Oturum açma komutunu gir. Aşağıdaki komutu yaz, ardından ↵ Enter’a bas.
mysql -u root -p
- Root (kök kullanıcı) hesabına erişimin yoksa "root"un yerine kendi kullanıcı adını gir. Hesabın okuma/yazma izinlerinin olması gerekir.
-
3İstendiği zaman parolanı gir. MySQL’de oturum açmak için girdiğin parolayı gir, ardından ↵ Enter’a bas.
-
4Veri tabanlarının bir listesini görüntüle. MySQL açılınca MySQL veri tabanlarının bir listesini görmek için aşağıdaki komutu yaz ve ↵ Enter’a bas:
SHOW DATABASES;
-
5Silmek istediğin veri tabanının adını bul. Silmek istediğin veri tabanını bulana kadar veri tabanları arasında gezin. Veri tabanının üzerinde görününce adını not aldığından da emin ol. [1]
- Mac kullanıyorsan veri tabanları büyük-küçük harfe duyarlı olur. Yani veri tabanının adında büyük harfler varsa doğru veri tabanını sildiğinden emin olmak için "delete" (sil) komutunda büyük harfleri doğru yazman gerekir.
-
6Veri tabanını sil. DROP DATABASE isim; yaz, ardından ↵ Enter’a bas; buradaki "isim" ibaresi veri tabanının adıdır. Mesela "Çiçekler" adındaki bir veri tabanını silmek için aşağıdaki komutu girersin:
DROP DATABASE Cicekler;
-
7Veri tabanlarının güncellenmiş listesini incele. SHOW DATABASES; komutunu girip kullanılabilir veri tabanları arasında gezinerek veri tabanının silindiğinden emin olabilirsin. Sildiğin veri tabanının orada bulunmaması gerekir.Reklam
İpuçları
- Veri tabanının bulunup bulunmadığından emin değilsen DROP DATABASE IF EXISTS isim; komutunu girmek, veri tabanının kayıtlı olmadığı halde görüntülenmesi hatasını önler.
- Pek muhtemel olmasa da yerel sunucu dışındaki bir sunucudan bir veri tabanı silerken oturum açma komutunu mysql -u root -h host -p şeklinde girersin; buradaki "host" (konak), sunucunun IP adresidir.
Reklam
Uyarılar
- Her kullanıcının okuma/yazma izinleri olmaz. Veri tabanlarını silmene izin veren bir hesap kullandığından emin ol (root (kök kullanıcı) hesabı gibi).
Reklam
Bu wikiHow makalesi hakkında
Diğer dillerde
English:Delete a MySQL Database
Bahasa Indonesia:Menghapus Basis Data MySQL
Nederlands:Een MySQL‐database verwijderen
العربية:حذف قاعدة بيانات ماي اس كيو ال
Français:effacer une base de données MySQL
日本語:MySQLデータベースを削除する
Bu sayfaya 2.792 defa erişilmiş.
Bu makale işine yaradı mı?
Reklam