Google Fotoğraflar'da Çift Fotoğraflar Nasıl Silinir?

Ortak yazar: wikiHow Kadrosu

Bu Makalede:Google Drive Fotoğraf Senkronizasyonunu Devre Dışı BırakmaBilgisayarda Kopyaları SilmeMobil Uygulamada Kopyaları SilmeReferans

Google Fotoğraflar'da çift fotoğrafları otomatik olarak silmenin bir yolu yoktur.


Google Fotoğraflar'da bulunan çift kopya önleme özelliği çift kopyaların iki kez yüklenmesini engeller. Ama bir fotoğrafı düzenlediysen düzenlenen sürüm, artık eski dosyayla aynı olmadığı için senkronize edilecektir. Ayrıca Google Drive’ındaki fotoğraflar, Fotoğraflar ile senkronize edilecek şekilde ayarlanmışsa kitaplığında bulunan dosyaların kopyasını burada görürsün. Bu wikiHow makalesi ile senkronize edilmiş kopyaları nasıl sileceğini ve Google Drive fotoğraf senkronizasyonunu nasıl devre dışı bırakacağını öğreneceksin.

1
Google Drive Fotoğraf Senkronizasyonunu Devre Dışı Bırakma

  1. 1
    Bilgisayarında, telefonunda veya tabletinde Google Fotoğraflar'ı aç. Google Drive’da depolanan fotoğraflar Google Fotoğraflar'a senkronize edilecek şekilde ayarlanmışsa hâlihazırda kitaplığında bulunan dosyaların kopyasını burada görürsün. Bu özelliği devre dışı bıraktığında Google Drive'daki fotoğrafların Google Fotoğraflar'da görünmesini önlersin.
    • Bilgisayarında https://photos.google.com adresinde oturum açarak Google Fotoğraflar'a erişebilirsin.
    • Telefon veya tablet kullanıyorsan ana ekranda veya uygulama çekmecesinde "Google Fotoğraflar" (iPhone/iPad) veya "Fotoğraflar" (Android) yazan çok renkli çiçek simgesine dokun.
  2. 2
    menüsüne tıkla veya dokun. Bu, sol üst köşededir. Bir menü genişleyecek.
  3. 3
    Ayarlar seçeneğini seç.
  4. 4
    Aşağı kaydır ve "Google Drive" anahtarını Kapalı konumuna getir. Bu, "Google" başlığının altındadır. Google Drive’ında hâlihazırda Google Fotoğraflar'da olan fotoğrafların çift kopyaları varsa bunlar kaldırılır.
    • Fotoğraflar Google Drive'ından silinmez.

2
Bilgisayarda Kopyaları Silme

  1. 1
    Bir İnternet tarayıcısında http://photos.google.com adresine git. Oturum açmadıysan şimdi oturum aç.
    • Google Fotoğraflar, birden fazla cihazdan olsa bile aynı fotoğrafları senkronize etmez. Ancak senkronize edilmiş bir fotoğrafı düzenlediysen (örneğin kırpma, konum ekleme veya tarihi değiştirme) düzenlenen sürüm senkronize olur çünkü artık aynı fotoğraf değildir.[1] Bunu, düzenlenmiş fotoğrafları Google Fotoğraflar'a senkronize etmediğin bir klasöre kaydederek önleyebilirsin.
  2. 2
    Fotoğraflar sekmesine tıkla. Bu, sayfanın sol tarafındadır. Tıkladığında tüm fotoğraflarının bir listesi açılır.
  3. 3
    Silmek istediğin fotoğraf kopyasını bulana kadar aşağı kaydır.
  4. 4
    Fotoğrafın kutusunu işaretle. Fareni fotoğrafın küçük resminin üzerine getir, ardından sol üst köşesindeki onay işaretini tıkla.
    • Her iki fotoğrafı bir çift kopya hâlinde seçmemeye dikkat et.
  5. 5
    "Çöp Kutusu" simgesine tıkla. Bu, sayfanın sağ üst köşesindedir. Bir onay mesajı görünecek.
  6. 6
    Onay mesajındaki Çöp Kutusuna Taşı seçeneğine tıkla. Fotoğraflar çöp kutusuna taşınır. Bir hata yaptığını fark etmen durumunda, çöp kutusundaki fotoğraflar 60 gün boyunca orada kalır.

3
Mobil Uygulamada Kopyaları Silme

  1. 1
    Google Fotoğraflar uygulamasını aç. Genellikle ana ekranda veya uygulama çekmecesinde bulacağın yeşil, sarı, kırmızı ve mavi renkli çiçek simgesidir.
    • Google Fotoğraflar, birden fazla cihazdan olsa bile aynı fotoğrafları senkronize etmez. Ancak senkronize edilmiş bir fotoğrafı düzenlediysen (örneğin kırpma, konum ekleme veya tarihi değiştirme) düzenlenen sürüm senkronize olur çünkü artık aynı fotoğraf değildir.[2] Bunu, düzenlenmiş fotoğrafları Google Fotoğraflar'a senkronize etmediğin bir klasöre kaydederek önleyebilirsin.
  2. 2
    Fotoğraflar seçeneğine dokun. Bu, sol alt köşededir.
  3. 3
    veya butonuna dokun. Bu, ekranın sağ üst köşesindedir. Bir menü görünecek.
  4. 4
    Seç veya Fotoğrafları Seç butonuna dokun. Bu, menünün üst tarafındadır.
  5. 5
    Silmek istediğin fotoğraflara dokun. Fotoğraflara dokunduğunda, sol üst köşelerindeki daireler onay işaretine dönüşür.
    • Her iki fotoğrafı bir çift kopya hâlinde seçmemeye dikkat et.
  6. 6
    Çöp Kutusu simgesine dokun. Bu, ekranın sağ üst köşesinin yakınındadır. Bir onay görünecek.[3]
  7. 7
    Onay mesajındaki Sil butonuna dokun. Fotoğraflar çöp kutusuna taşınır. Bir hata yaptığını fark etmen durumunda, çöp kutusundaki fotoğraflar 60 gün boyunca orada kalır.

İpuçları

  • Google Drive'da 15 gigabayt (GB) ücretsiz depolama alanı vardır ama aylık ücret karşılığında daha fazla alan satın alabilirsin.

Makale Bilgisi

Bu makale editörler ve araştırmacılardan oluşan, makalenin doğruluğu ile kapsamlılığını onaylayan, eğitimli bir ekip tarafından ortaklaşa yazılmıştır.

Kategoriler: Bilgisayar ve Elektronik Cihazlar

Diğer dillerde:

English: Delete Duplicates on Google Photos, Italiano: Eliminare le Immagini Duplicate su Google Foto, Español: eliminar los duplicados en Google Fotos, Bahasa Indonesia: Menghapus Duplikat Foto di Google Photos, Deutsch: In Google Fotos Duplikate löschen, ไทย: ลบรูปซ้ำใน Google Photos, Français: supprimer les doublons dans Google Photos

Bu sayfaya 307 defa erişilmiş.
Bu makale işine yaradı mı?