Arkadaşın Facebook'ta komik bir şey paylaştı ve sen de onu tanıdıklarına mı paylaşmak istiyorsun? Facebook, başkalarının paylaştığı şeyleri hızlıca yeniden paylaşma imkânı sunar; buna durum güncellemeleri, resimler, videolar ve dahası dâhildir. Bir arkadaşının gönderisinde "Paylaş" özelliğini kullandığında herhangi bir beğeni ve yorum olmadan yeni bir gönderi oluşturuyor olursun. Bir gönderideki beğenileri ve yorumları tutmak istiyorsan gönderiyi beğenmek veya gönderiye yorum yapmak, onu arkadaşlarının akışının en üstüne taşır.

Yöntem 1 / 2:
Yorumlar ve Beğenilerle Yeniden Paylaşmak

  1. 1
    Akışında yeniden paylaşmak istediğin içeriği bul. Yeniden paylaşırken bir gönderinin veya resmin beğenilerini ve yorumlarını tutmak istiyorsan gönderiye yorum yapman gerekir. Birinin gönderisine veya resmine yorum yapabilirsin.
    • Bu yöntemi sen veya bir arkadaşın tarafından paylaşılan eski bir gönderide de kullanabilirsin. Orijinal gönderiyi bul (Zaman Tünelinde eskilere gitmen gerekebilir) ve okumaya devam et.
    • Bu tam olarak "yeniden paylaşmak" değildir; ama bir gönderiyi beğenileri ve yorumları kaybetmeden insanların akışlarının en üstüne taşımanın tek yoludur. Bir gönderide "Paylaş" özelliğini kullanırsan yeni bir gönderi oluşturulur ve beğeniler ve yorumlar silinir.
  2. 2
    "Yeniden paylaşmak" istediğin gönderiye veya resme bir yorum yap. Gönderi, arkadaşlarının akışlarında görünecek olan akışının en üstüne taşınır. Bunu en üste taşımak istediğin eski gönderiler veya arkadaşlarının normalde göremeyebileceği gönderiler için yapabilirsin.
    • Eski gönderiyi beğenebilirsin; ama bunun gönderiyi en üste taşıma ihtimali daha düşüktür.
  3. 3
    Yorumları ve beğenileri tutmak istersen Paylaş butonundan uzak dur. Bu, aynı içeriği kendi akışında yeni bir gönderi olarak paylaşır. Orijinal yorumları ve beğenileri tutmaz; ama gönderiyi sen kontrol edersin.
    Reklam

Yöntem 2 / 2:
Arkadaşlarınla Bir Şey Paylaşmak

  1. 1
    Yeniden paylaşmak istediğin şeyi bul. Başka birinin paylaştığı neredeyse her şeyi yeniden paylaşabilirsin. Başkalarıyla paylaşmak istediğin durumu, resmi, bağlantıyı veya herhangi başka bi gönderiyi bulmak için akışında gezin. Yalnızca gizli kapalı gruplardaki gönderileri yeniden paylaşamazsın.
    • Yeniden paylaştığında orijinal gönderinin beğenileri ve yorumları tutulmaz. Başka birinin paylaştığı bir şeyi yeniden paylaşmak istiyor ve tüm beğenileri ve yorumları tutmak istiyorsan orijinal gönderiye yeni bir yorumla yanıt vermen gerekir.
  2. 2
    Paylaş bağlantısına tıkla. Gönderinin altında, beğeniler ve yorumların üstündedir.
  3. 3
    Ögeyi paylaşmak istediğin yeri seç. Paylaş bağlantısına tıkladığında yeni bir pencere belirir. Ögeyi yeniden paylaşmak istediğin yeri seçmek için yeni pencerenin en üstündeki açılır menüyü kullan. Kendi zaman tünelinde, bir arkadaşının zaman tünelinde, gruplarından birinde paylaşmayı veya özel bir mesaj olarak göndermeyi seçebilirsin.
    • Bir arkadaşının zaman tünelinde paylaşmayı seçersen arkadaşının adını girmen istenir.
    • Bir grupla paylaşmayı seçersen grubun adını girmen istenir.
    • Özel mesaj olarak göndermeyi seçersen alıcıları girmen istenir.
  4. 4
    Yeni bir mesaj ekle. Bir şeyi yeniden paylaşırken öğeye yeni bir mesaj ekleme imkânın olur. Bu mesaj yeniden paylaşılan öğenin üzerinde, orijinal mesaj da altta görünür.
    • Mesaja "@" simgesinden sonra kişinin adını yazarak insanları etiketleyebilirsin.
  5. 5
    Gönderinin sahibini gösterip göstermeyeceğini seç. Bir gönderi paylaşıldığı zaman varsayılan olarak onu ilk paylaşan kişiyi gösterir. Bu mesajı, ilk paylaşan kişinin adının yanındaki Kaldır bağlantısına tıklayarak kaldırmayı tercih edebilirsin.
  6. 6
    Gizlilik seçeneklerini seç. Gönderiyi hangi arkadaşlarının görebileceğini seçmek için pencerenin en altındaki açılır menüyü kullan. Herkese Açık yapabilirsin, yalnızca arkadaşlarına görünür yapabilir, yalnızca sana görünür yapabilirsin veya listelerinden bir seçim yapabilirsin.
  7. 7
    Gönderiyi paylaş. Paylaşma seçeneklerini belirledikten sonra gönderiyi Paylaş butonuna tıklayarak yeniden paylaşabilirsin. Gönderi, zaman tünelinde veya seçtiğin mesajda belirir.
    • Orijinal gönderinin gizlilik ayarlarına bağlı olarak gönderiyi herkesle paylaşamayabilirsin.
    Reklam

İpuçları

  • Bu adımlar Facebook'un mobil sürümlerinde de çalışır.
  • Gönderide Paylaş butonu yoksa gönderinin içeriğini kopyalayıp kendi Facebook gönderine yapıştırman gerekir.
Reklam

Bununla İlgili wikiHow'lar

Android'de Güvenli Mod Nasıl KapatılırAndroid'de Güvenli Mod Nasıl Kapatılır?
Google Güvenli Arama Nasıl KapatılırGoogle Güvenli Arama Nasıl Kapatılır?
Snapchat Puanı Nasıl Hızlı ArttırılırSnapchat Puanı Nasıl Hızlı Arttırılır?
Birisinin Numaranı Whatsapp'ına Kaydettiği Nasıl AnlaşılırBirisinin Numaranı Whatsapp'ına Kaydettiği Nasıl Anlaşılır?
Akıllı Saat Android'le Nasıl EşleştirilirAkıllı Saat Android'le Nasıl Eşleştirilir?
AirPod Pil Durumu Nasıl Kontrol EdilirAirPod Pil Durumu Nasıl Kontrol Edilir?
Smart TV'ye Uygulama Nasıl EklenirSmart TV'ye Uygulama Nasıl Eklenir?
Resimler JPEG Formatına Nasıl DönüştürülürResimler JPEG Formatına Nasıl Dönüştürülür?
Hoşlanılan Kişiye Mesaj Nasıl AtılırHoşlanılan Kişiye Mesaj Nasıl Atılır?
Resim Kullanarak Biri Kolayca Nasıl Araştırılır ve BulunurResim Kullanarak Biri Kolayca Nasıl Araştırılır ve Bulunur?
Android'de Spotify Çalma Listeni Kimin Takip Ettiği Görülür Mü (2021)Android'de Spotify Çalma Listeni Kimin Takip Ettiği Görülür Mü (2021)?
Ağ Yazıcısı Nasıl KurulurAğ Yazıcısı Nasıl Kurulur?
Twitter'da Takipçi Nasıl SilinirTwitter'da Takipçi Nasıl Silinir?
SIM'den Telefon Numarası Nasıl ÖğrenilirSIM'den Telefon Numarası Nasıl Öğrenilir?
Reklam

Bu wikiHow makalesi hakkında

wikiHow bir “wiki”dir. Bu, makalelerimizin çoğunun birden fazla yazar tarafından ortaklaşa yazıldığı anlamına gelir. Bu makaleyi oluşturmak için, zaman içinde makaleyi düzenlemek ve iyileştirmek üzere gönüllü yazarlar çalıştı. Bu makale 5.098 defa görüntülenmiştir.
Bu sayfaya 5.098 defa erişilmiş.

Bu makale işine yaradı mı?

Reklam