Bir iPhone Uygulaması Nasıl Silinir?

Ortak yazar: wikiHow Kadrosu

Bu wikiHow makalesinde telefonunun ayarlarına bağlı olarak iPhone'undan bir uygulamayı nasıl kaldıracağını öğrenebilirsin. "Sınırlamalar" menüsünden "Uygulama Silme" iznini etkinleştirmen gerekebilir.

Kısım 1 / 2:
Uygulamaları Silmek

  1. 1
    Silmek istediğin uygulamayı bul. Uygulama ya Ana Ekrandadır ya da sonradan oluşturulan sayfaların birindedir.
    • Ekranı sola kaydırarak iPhone sayfaları arasında geçiş yapabilirsin.
  2. 2
    Uygulamaya dokun ve basılı tut. Çok sert basmana gerek yok hafifçe dokunman yeterli. Sert basarsan uygulama ekranda kıpırdamaya başlar.
    • iPhone 6S veya daha üst bir model kullanıyorsan ekrana basılı tuttuğunda 3D Touch menüsü açılır; uygulamanın altındaki menüde diğer seçeneklerle birlikte "[Uygulama Adı] Paylaş" seçeneğini görüyorsan çok sert basıyorsun demektir.
  3. 3
    X simgesine dokun. Bu simge uygulamanın sol üst köşesindedir.
  4. 4
    İstendiğinde Sil düğmesine dokun. Bu seçenek ekranın ortasında görünecektir. Sil öğesine dokunduğunda uygulama ve tüm bilgileri telefonundan kaldırılır.
    • Basılı tuttuğunda uygulamaların kıpırdamasını engellemek için Ana Ekran düğmesine bas.
    Reklam

Kısım 2 / 2:
Sınırlamaları Devre Dışı Bırakmak

  1. 1
    iPhone'unun Ayarlar menüsünü aç. Bu, üzerinde dişli resimleri olan ve büyük ihtimalle Ana Ekranda bulunan gri uygulamadır.
  2. 2
    Genel seçeneğine tıkla. Bu seçenek ekranın alt kısımlarındadır.
    • iPhone'unun ekranı 4.7 inç ise Genel seçeneğini görmek için aşağı kaydırman gerekir.
  3. 3
    Aşağı kaydır ve Sınırlamalar seçeneğine dokun. Bu seçenek "Genel" sayfasının ortalarındadır.
  4. 4
    Sınırlamalar Parolasını gir. Bu parola, Kısıtlamalar parametrelerini ayarlarken oluşturduğun dört haneli bir koddur.
    • Sınırlamalar şifresi iPhone kilit açma şifresinden farklı olabilir
  5. 5
    Aşağı kaydır ve Uygulama Silme düğmesini "Kapalı" konuma getir.
    • Alternatif olarak sayfanın en üstündeki Sınırlamaları Devre Dışı Bırak seçeneğine dokunarak ve ardından Sınırlamalar Parolanı girip onaylayarak Sınırlamaları tamamen devre dışı bırakabilirsin.
  6. 6
    Sileceğin uygulamayı silme işlemine devam et. Sınırlamaların artık uygulama silmene izin verdiğine göre Ana Ekrandan uygulamaları silebilirsin.
    Reklam

İpuçları

  • Müziklerini senkronize ettiğinde iTunes'un uygulamayı iPhone'una eklemesini önlemek için uygulamayı iTunes'dan da silmen gerekebilir.
  • Bir iPhone uygulamasını yanlışlıkla silersen App Store'da "Satın Alınanlar" kısmından tekrar yükleyebilirsin.
  • Bazı uygulamalarda "sil" düğmesi gözükmemektedir; bu uygulamalar iPhone ile birlikte gelen ve silinmesi engellenmiş "kalıcı" uygulamalar olabilir.
  • Bir uygulamayı sildiğinde uygulamayla birlikte yerel olarak depolanan tüm veriler de silinir.

Reklam

Bununla İlgili wikiHow'lar

Bu wikiHow makalesi hakkında

Ortak Yazar:
wikiHow Editör Ekibi
Bu makale editörler ve araştırmacılardan oluşan, makalenin doğruluğu ile kapsamlılığını onaylayan, eğitimli bir ekip tarafından ortaklaşa yazılmıştır.
Bu sayfaya 1.078 defa erişilmiş.

Bu makale işine yaradı mı?

Reklam