X
Bu makale editörler ve araştırmacılardan oluşan, makalenin doğruluğu ile kapsamlılığını onaylayan, eğitimli bir ekip tarafından ortaklaşa yazılmıştır.
wikiHow’ın İçerik Yönetim Ekibi, yüksek kalite standartlarımızı sağladığından emin olmak için, editör ekibimizden gelen her çalışmayı dikkatli bir şekilde denetler.
Bu makale 65.371 defa görüntülenmiştir.
Bilgisayarın bir ağa bağlandığında ona, ağda IP adresi adı verilen bir adres atanır. Bilgisayar İnternet'e olduğu gibi bir ağa da bağlıysa bilgisayarda, yerel ağdaki konumunu belirleyen dâhili bir IP adresi ve İnternet bağlantının IP adresi olan harici bir IP olacak. İkisini de bulmak için bu makalede yazanları takip et.
Adımlar
Yöntem 1 / 5:
Komut İstemini Kullanarak Windows'a Özel IP'ni Bulma
Yöntem 1 / 5:
-
1Komut İstemi'ni aç. ⊞ Win+R tuşlarına bas ve alana cmd yaz. Komut İstemi'ni açmak için ↵ Enter tuşuna bas.
- Windows 8'de ⊞ Win+X tuşlarına basıp menüden Komut İstemi'ni seç.
-
2"ipconfig" aracını çalıştır. ipconfig yazıp ↵ Enter tuşuna bas. Bu, ağ bağlantısı bilgilerinin listesini görüntüler. Bilgisayarındaki tüm ağ bağlantıları görüntülenecek.
-
3IP adresini bul. Etkin bağlantı Kablosuz Ağ Bağlantısı, Ethernet adaptörü veya Yerel Alan Bağlantısı etiketli olabilir. Ayrıca ağ adaptörünün üreticisi tarafından da etiketlenebilir. Aktif bağlantını bul ve IPv4 adresini ara.
- IP adresi, set başına maksimum üç rakamdan oluşan dört setlik rakam grubudur. Örneğin, 192.168.1.4 gibi görünebilir.
- ipconfig çıktısı uzundur. Bu yüzden IPv4 adresini bulmak için yukarı kaydırman gerekebilir.
Reklam
Yöntem 2 / 5:
Yönlendirici Ayarlarında Genel IP’ni Bulma
Yöntem 2 / 5:
-
1Yönlendiricinin yapılandırma (konfigürasyon) sayfasını aç. Neredeyse tüm yönlendiricilere, ayarları görebileceğin ve ayarlama yapabileceğin bir İnternet arayüzü üzerinden erişilebilir. Yönlendiricinin IP adresini bir İnternet tarayıcısına girerek İnternet arayüzünü aç. Yönlendiricine ait adres için yönlendiricinin belgelerine bak. En yaygın kullanılan yönlendirici adresleri şunlardır:
- 192.168.1.1
- 192.168.0.1
- 192.168.2.1
-
2Yönlendirici Durumu, İnternet veya WAN sayfasını aç. Harici IP adresinin konumu yönlendiriciden yönlendiriciye değişecektir. Çoğunun harici IP adresi İnternet, Yönlendirici Durumu veya WAN (Geniş Alan Ağı) Durumu sayfalarında listelenir.[1]
- Netgear Genie yapılandırma yazılımı bulunan daha yeni bir Netgear yönlendirici kullanıyorsan Gelişmiş Giriş bölümünü yüklemek için Gelişmiş sekmesine tıkla.
-
3IP adresini bul. IP adresin, Yönlendirici Durumu, İnternet veya WAN sayfasındaki "İnternet Bağlantı Noktası" veya "İnternet IP Adresi" bölümünde listelenmelidir. IP adresi, set başına maksimum üç rakamdan oluşan dört setlik rakam grubudur. Örneğin, 199.27.79.192 gibi görünebilir.
- Bu, yönlendiricinin IP adresidir. Yönlendiricinden yapılan herhangi bir bağlantıda bu adres olacaktır.
- Bu IP adresi, İnternet hizmet sağlayıcın tarafından atanır. Çoğu harici IP adresi dinamiktir. Bu da zaman zaman değiştiği anlamına gelir. Bu adres proxy'ler kullanılarak gizlenebilir.
Reklam
Yöntem 3 / 5:
Ağ Bağlantılarını Kullanarak Windows'a Özel IP'ni Bulma
Yöntem 3 / 5:
-
1Ağ Bağlantıları penceresini aç. Bu pencereye, herhangi bir Windows sürümünde ⊞ Win+R tuşlarına basıp ncpa.cpl yazarak hızlı bir şekilde erişebilirsin. Pencereyi açmak için ↵ Enter tuşuna bas.
-
2Aktif bağlantına sağ tıkla. Menüden Durum seçeneğini seç. Bu, bağlantının Durum penceresini açacak. Windows XP kullanıyorsan Destek sekmesine tıkla.
-
3Ağ Bağlantısı Ayrıntıları penceresini aç. Ayrıntılar... butonuna tıkla. Bu, Ağ Bağlantısı Ayrıntıları penceresini açacak. Dâhili IP adresin "IP Adresi" veya "IPv4 Adresi" girişinde listelenir.
- Dâhili IP adresin, her bir kısmı noktalarla ayrılmış ve her bir kısımda en çok üç rakam bulunan dört gruptan oluşur. Örneğin, 192.168.1.4 gibi görünebilir.
- Dâhili IP adresin bilgisayarının ağdaki konumudur.
Reklam
Yöntem 4 / 5:
Linux'ta Özel IP'ni Bulma
Yöntem 4 / 5:
-
1Terminal'i aç. Linux bilgisayarının dâhili IP adresini Terminal komut satırından kontrol edebilirsin. Çoğu dağıtımda Terminal'e, onu Linux dağıtımının Yardımcı Programlar klasöründen seçerek veya Ctrl+Alt+T tuşlarına basarak erişebilirsin.
-
2IP yapılandırma komutlarından birini gir. IP adresini görüntüleyebilecek birkaç farklı komut vardır. Bunlardan ilki IP adreslerini kontrol etmek için kullanılan yeni bir standarttır. İkinci komut reddedilmiş olsa da hemen hemen tüm dağıtımlarda çalışır durumda olmalıdır.
- sudo ip addr show - Bu komutu uyguladıktan sonra yönetici şifreni girmen gerekecek (bu komut genellikle yönetici hakları gerektiren "sudo" kısmı olmadan da çalıştırılabilir).
- /sbin/ifconfig - Bu komut için idari ayrıcalıklarının olmadığı söylenebilir. Eğer öyle olursa sudo /sbin/ifconfig yazıp ardından şifreni gir.
-
3IP adresini bul. Bu komutların her biri, yüklü bağlantılarının tümü için bağlantı ayrıntılarını görüntüler. Kullanmakta olduğun bağlantıyı bul. Bilgisayarın Ethernet üzerinden bağlandıysa bağlantı büyük olasılıkla eth0 olacak. Kablosuz ağ üzerinden bağlandıysan büyük olasılıkla wlan0 olacak.
- Dâhili IP adresin, her bir kısmı noktalarla ayrılmış ve her bir kısımda en çok üç rakam bulunan dört gruptan oluşur. Örneğin, 192.168.1.4 gibi görünebilir.
Reklam
Yöntem 5 / 5:
Bir Arama Motorunu Kullanarak Genel IP’ni Bulma
Yöntem 5 / 5:
-
1Bing'i veya Google’ı aç. Bu iki arama motoru, harici veya genel IP adresini hızlı bir şekilde bulmanı sağlar. Bu, İnternet kullanıcılarının geri kalanı tarafından görülebilen, yönlendiricinin veya modeminin adresidir.
-
2Arama alanına ip adresi yaz. ↵ Enter tuşuna bas. Bu arama komutu genel IP adresini gösterecek. Bunu Google, Bing, Ask, DuckDuckGo ve diğer birçok arama motorunda yapabilirsin ancak Yahoo'da yapamazsın.
-
3IP adresini bul. Genel IP adresin arama sonuçlarının en üstünde, bazen kendi kutusunda görüntülenecek. Ask kullanıyorsan More Answers (Diğer Yanıtlar) bölümünün en üstünde bulunur.
- Dâhili IP adresin, her bir kısmı noktalarla ayrılmış ve her bir kısımda en çok üç rakam bulunan dört gruptan oluşur. Örneğin, 199.27.79.192 gibi görünebilir.
- Bu IP adresi, İnternet hizmet sağlayıcın tarafından atanır. Çoğu harici IP adresi dinamiktir. Bu da zaman zaman değiştiği anlamına gelir. Bu adres proxy'ler kullanılarak gizlenebilir.
Reklam
Referans
Bu wikiHow makalesi hakkında
Diğer dillerde
English:Find the IP Address of Your PC
Nederlands:Het IP adres van je pc of Mac opzoeken
Русский:определить IP адрес вашего PC
中文:确定计算机的IP地址
Bahasa Indonesia:Mencari Alamat IP PC
العربية:معرفة آي بي الكمبيوتر
日本語:パソコンのIPアドレスを確認する
Tiếng Việt:Tìm địa chỉ IP của máy tính
Bu sayfaya 65.371 defa erişilmiş.
Bu makale işine yaradı mı?
Reklam