wikiHow bir “wiki”dir. Bu, makalelerimizin çoğunun birden fazla yazar tarafından ortaklaşa yazıldığı anlamına gelir. Bu makaleyi oluşturmak için, zaman içinde makaleyi düzenlemek ve iyileştirmek üzere bazıları isimsiz, 22 kişi çalıştı.
Bu makale 9.814 defa görüntülenmiştir.
Kelime işlem yazılımını kullanarak kendin yapabilecekken neden pahalı antetli kâğıt ve zarflarına dünyanın parasını harcayasın? Microsoft Word 2007 yazılımını kullanarak hızlıca ve ustalıkla bir antet yapmak çok kolay. Bir şablon oluşturduktan sonra onu kâğıda basabilirsin.
Adımlar
Yöntem 1 / 2:
Word Şablonu Kullanmak
-
1Word’ü aç. Word’ü açtığında seçebileceğin farklı türde yeni dokümanlar gözükecektir.
-
2Antet kategorisini seç. Bunu yaptığında antet şablonlarının olduğu bir liste açılacaktır. Bu şablonlar kolayca profesyonel bir antet oluşturmana yardımcı olacaktır.
- Ayrıca Microsoft Word’ün resmi sitesinden özelleştirilebilir şablonlar indirebilirsin. Siteye git, arama kutusuna "antet şablonları" yaz ve istediğin şablonu indir.
- Microsoft Word'de ve bunun web sitelerinde birçok ücretsiz antet şablonu bulabilirsin.
- Ayrıca Microsoft Word’ün resmi sitesinden özelleştirilebilir şablonlar indirebilirsin. Siteye git, arama kutusuna "antet şablonları" yaz ve istediğin şablonu indir.
-
3Antetini özelleştir. Şablonunu Microsoft Word’de aç ve özelleştirmeye başla. Şirketinin unvanını, iletişim bilgilerini ve logosunu güncelle.
-
4Anteti gözden geçir. Üstbilgi ve Altbilgi bölümünü kapatmak için Esc tuşuna bas. Gözden geçirmek için anteti tam ekran modunda görüntüle ya da incelemek için bir kopyasını çıktı al.
-
5Antetli kâğıdını sabit diskinde sakla. Bu antetle yeni bir belge oluşturacağın zaman, antet dosyasını aç ve Office Windows logosu düğmesinin altındaki "Farklı Kaydet"e tıkla.Reklam
Yöntem 2 / 2:
Microsoft Word'de Özel Bir Antet Oluşturmak
-
1Kendi antet tasarımının taslağını çiz. Antetli kâğıdını Word’de tasarlamadan önce her şeyin nereye yerleşeceğini görmek için bir taslak çizimi yapmak iyi fikirdir. Beyaz bir kâğıda antet tasarımını çiz.
- Eğer bir şirket için antet yapıyorsan şirket logosu, adı, adresi ve diğer iletişim bilgileri için bir yer ayırdığından emin ol.[1]
- Eğer varsa şirket sloganını da dâhil etmek isteyebilirsin. Şirket adında şirketin ana ürün ve hizmetleri belirtilmiyorsa slogan kullanımı tavsiye edilir.
- Şirket logonu da eklemek isteyebilirsin.
- Basit bir antet istiyorsan sadece bir Microsoft Word Şablonu da kullanabilirsin.
İpucu: Profesyonel bir antet yapmak için grafik tasarım geçmişinin olması gerekmez. Bununla birlikte, o mükemmel antet tasarımını oluşturmakta zorlanıyorsan profesyonel bir tasarımcıya danışabilirsin.
-
2Microsoft Word’ü aç. Microsoft Word, harika bir şablon yapmak için ihtiyacın olacak tüm araçlara sahiptir. Özel antetin için tasarım ögelerini tekrar oluşturmanın kolay olduğunu göreceksin.
-
3Yeni bir belge aç ve onu bir şablon olarak kaydet. Ona “antet şablonu 1” ya da onu bulmanı kolaylaştıracak başka bir isim ver ve şablonlar klasörüne kaydet.[2] Kullanmak istediğin zaman dokümanı açıp antetli kâğıdının çıktısını alabileceksin.
-
4Bir başlık ekle. Eğer Word 2007 kullanıyorsan "Ekle" ve "Üstbilgi”ye tıkla. Antetin için tuval görevi görecek boş bir üstbilgi oluştur.
- Eğer Word 2003 kullanıyorsan üstbilgiyi Ekle sekmesindeki Üstbilgi komutunun altındaki oka tıklayarak görüntüleyebilirsin. Açılan listenin en altındaki "Üst Bilgiyi düzenle"ye tıkla.
-
5Antet metnini gir. Kendi şirket antetin için şirketin adını, adresini, telefon numarasını, faks numarasını, internet sitesini ve genel e-posta adresini metin kutusuna gir. Kişisel bir antet için dahil etmek istediğin iletişim bilgilerini kullan.
- Antet elemanlarını alt alta sıralanması için her bilgi girişinden sonra Enter tuşuna basarak bir alt satıra geç.
- Eğer logoda yer alıyorsa internet adresini eklemeyebilirsin.
- Her elementin yazı tipinin rengini ve boyutunu düzenle. Şirket adın adresten yaklaşık 2 punto büyük olmalı ve antetteki logo ile uyumlu olması için farklı bir yazı tipi ve renkte olabilir. Telefon, faks ve e-posta adresi girişleri adresten 2 punto küçük ama aynı yazı tipinde olmalı.
-
6Üst bilgiye logonu ekle. Ekle sekmesinden "Resimler”e tıkla. Logonun dijital kopyasına göz at, .jpg, .bmp ya da .png dosyasını seç ve ekle düğmesine tıkla.
-
7Logonun boyut ve konumunu düzenle. Logo net bir şekilde görülebilmeli ve antet metniyle dengeli olmalıdır.
- İmlecini logonun bir köşesine getir. İmlecin Çapraz Boyutlandırma imlecine dönüşecektir. Resmi daha küçük ya da daha büyük yapmak için resmin köşesine tıkla ve sürükle.
- Üst bilginin sol üst köşesindeki iletişim bilgileri metnine denk olması için logon boyutlandırılmalıdır.
- Tıklayıp seçtikten sonra Logona tıklayarak ve onu sürükleyerek yerine konumlandır.
-
8Diğer görsel ögeleri eklemeyi düşün. Örneğin, şirket bilgini, üst bilgi bölümünün en altına sol kenardan sağ kenara kadar uzanan düz bir çizgi ekleyerek sayfanın geri kalanından ayırabilirsin. Şirketini ya da kişisel stilini temsil etmek üzere bir renk düzeni de ekleyebilirsin.
- Ekle sekmesindeki Şekiller okuna tıkla ve Çizgiler bölümündeki ilk çizgi seçeneğini seç. Çizgiyi çizmek için tıkla ve sürükle.
- Çizginin üzerinde sağ tıkla ve Otomatik Şekil Biçimlendir seçeneğini kullanarak çizginin renk ve kalınlığını logonla uyumlu olacak şekilde düzenle.[3] Sayfa Düzeni sekmesinden Ortala düğmesini seç.
- Çizgiye tekrar sağ tıkla ve onun bir kopyasını oluştur. Kopyayı belgenin herhangi bir yerine yapıştır.
-
9Sloganı alt bilgiye eklemeyi düşün. Eğer istersen alt bilgiye bilgi ekleyerek - slogan, telefon numarası veya logo - onu üst bilgiyle denkleştirebilirsin.
- Ekle sekmesindeki Alt Bilgi seçeneğinin altında yer alan açılır kutuya tıkla.
- Giriş sekmesindeki paragraf bölümünde yer alan metni ortala seçeneğine tıkla.
- Sloganı yaz. Yazı tipi ve boyutunu ayarla. Sloganlar çoğu zaman italik biçimde ve ilk harfler büyük olacak şekilde yazılır.
-
10Antetini gözden geçir. Üstbilgi ve Altbilgi Araçlarını kapatmak için Esc tuşuna bas. Gözden geçirmek için anteti tam ekran modunda görüntüle ya da bir kopyasını çıktı al.
-
11Antetli kâğıdını sabit diskinde sakla. Bu antetle yeni bir belge oluşturacağın zaman, antet dosyasını aç ve Office Windows logosu düğmesinin altındaki "Farklı Kaydet"e tıkla.Reklam
İpuçları
- İyi göründüğünden emin olmak için özel antetinin birçok kopyasını ofis yazıcılarında bastır.
- Kolayca uyumlu bir zarf oluşturabilirsin. Şirket adını ve adres metnini tıklayarak seç ve Kopyala'yı seç. Postalar sekmesindeki[4] Zarflar düğmesine tıkla ve kopyaladığın metni iade adresi bölümüne yapıştır. Antetli kâğıda uyacak şekilde yazı tiplerini, boyutları ve renkleri düzenle.
- Kartvizitlerine uyan bir antet tasarımı kullanmak isteyebilirsin.
Uyarılar
- Dikey veya yatay kenarlara tıklayıp sürükleyerek logonu boyutlandırma. Bu, boyutlandırmak yerine logonun görünümünü bozacaktır.
İhtiyacın Olan Şeyler
- Microsoft Word
- Şirket logosunun grafik resmi
Referanslar
- ↑ https://www.timeatlas.com/word-letterhead-template/#1
- ↑ https://support.office.com/en-gb/article/save-a-word-document-as-a-template-cb17846d-ecec-49d4-82ea-a6f5e3e8b9ae
- ↑ https://support.office.com/en-ie/article/format-autoshape-6e3a202c-ac26-4dbc-a271-c5b919371c89
- ↑ https://support.office.com/en-us/article/create-and-print-a-single-envelope-b766aa84-5b97-4f63-b03f-451d2fb3640f