X
wikiHow bir “wiki”dir. Bu, makalelerimizin çoğunun birden fazla yazar tarafından ortaklaşa yazıldığı anlamına gelir. Bu makaleyi oluşturmak için, zaman içinde makaleyi düzenlemek ve iyileştirmek üzere bazıları isimsiz, 24 kişi çalıştı.
Bu makale 18.242 defa görüntülenmiştir.
Alkali hâle getirilmiş su; metabolizmanı hızlandırır, kan dolaşımındaki asidi azaltır ve diğer faydaların yanı sıra vücudunun besin maddelerini daha çabuk emmesine yardımcı olur. Bu wikiHow makalesi, sana evde suyu alkali hâle getirmek için çeşitli yollar öğretecek.
Adımlar
Yöntem 1 / 3:
Alkali Hâle Getirmeden Önce Önce pH'ı Belirlemek
Yöntem 1 / 3:
-
1Suyunun pH seviyesini[1] belirle. Suyunu alkali hâle getirmeden önce ve sonra, suyunun pH seviyesini görmek için test etmelisin. Bunu yapmak, suyuna ne kadar bir dengeleme gerekeceğini söyleyecektir. Suyun ölçekteki pH değeri doğal olarak 7'dir,[2] ancak sudaki kirlilikler ölçeği sola doğru yöneltir (daha asidik). Saf içme suyu için ideal pH seviyesi 6,5 ila 8,5'dur.[3]
-
2Bir pH test kiti satın al. PH kitini (gittigidiyor, hepsiburada gibi) sanal mağazalardan satın alabilirsin. Kit, pH şeritleri ve bir pH renk şeması içermelidir.[4]
-
3Suyu alkali hâle getirmeden önce bir şeridi içine batır. Şerit bir süre beklesin ve ardından şeridin rengini şemadaki renklerle karşılaştır. Suyun pH seviyesinin ne olduğunu not et ve ardından aşağıda listelenen yöntemlerden birini kullanarak suyunu alkali hâle getir. Suyunu alkali hâle getirdikten sonra, suyun ölçekteki pH değeri yaklaşık 8 veya 9 olmalıdır.
-
4Suyunun pH değerinin ne olduğunu anla. Su, pH ölçeğinde 7'nin üzerinde olduğunda baziktir yani alkalidir, 7'nin altında ise asidiktir. Suyunun 7 ile 9 arasında bir yerde olması gerekir.Reklam
Yöntem 2 / 3:
Suyu Katkı Maddeleri İle Alkali Hâle Getirmek
Yöntem 2 / 3:
-
1Kabartma tozu kullan. 250 gr. su için 1/8 yemek kaşığı (600 mg) kabartma tozu ekle. Kabartma tozu yüksek alkali içeriğe sahiptir. Kabartma tozu su ile karıştığında, suyun alkali özelliklerini arttırır. Bir su şişesi kullanıyorsan karışımı salla veya bir bardak kullanıyorsan karıştır. Kabartma tozunun suyla iyice karıştığından emin olmak için karışımı kuvvetlice karıştırmalısın.
- Düşük bir sodyum diyetindeysen, suya kabartma tozu ekleme. Kabartma tozunda sodyum fazladır.
-
2Limon kullan. Limonlar anyoniktir, bu yüzden limon suyu içtiğinde vücudun limonun anyonik özellikleriyle reaksiyona girer ve suyu sindirirken limon onu alkali hâle getirir.[5]
- 2 litrelik bir sürahiyi temiz su ile doldur. İçme suyu daha iydir, ancak içme suyun yoksa filtrelenmiş su da kullanılabilir.
- Bir limonu sekize dilimle. Limonları suya ilave et ama sıkma; sadece suyun içine at.
- Suyun üzerini kapat ve oda sıcaklığında gece boyunca 8 ila 12 saat beklet.
- Eğer istersen limonlu suya bir çorba kaşığı pembe Himalaya deniz tuzu ekleyebilirsin. Tuz eklenmesi alkali suyu mineralleştirir.
-
3PH damlası ekle. pH damlası güçlü alkali mineraller içerir ve oldukça yoğundur. Sağlıklı ürünler satan mağazalardan veya internet üzerinden pH damlası satın alabilirsin. Suya kaç damla koyman gerektiğini belirlemek için aldığın pH şişesindeki talimatları izle.
- Unutma, pH damlası suyun alkaliliğini arttırırken, musluk suyunda bulunan klor veya florür gibi şeyleri filtrelemez.
Reklam
Yöntem 3 / 3:
Farklı Filtrasyon Sistemleri Kullanmak
Yöntem 3 / 3:
-
1Bir su iyonizeri al. Su iyonlaştırıcılar musluğa takılır ve çok kullanışlıdır. Su, elektriksel olarak zenginleşirilir (iyonize edilir) çünkü iyonizer, pozitif ve negatif elektrotlar üzerinde çalışır. Bunu yapmak suyu alkali suya ve asidik suya ayırır.[6] Alkali su, üretilen suyun yaklaşık % 70'ini oluşturur ve içmek için kullanılabilir.
- Asitli suyu atma. Asidik su, birçok bakteri türünü öldürebilir. Bunu, vücudunu yıkamak ve cildinde yaşayan bazı bakterileri öldürmek için kullanabilirsin.
-
2İyonize su artıma cihazı satın al. Bu filtreler, elektrikli iyonizerlerden daha kolay taşınabilir ve daha ucuzdur. Bunlar normal filtreye benzer bir şekilde çalışır. Filtreye su dök ve suyu üç ila beş dakika filtrenin içinde beklet. Beklerken, su bir dizi filtreden geçer. Bu filtrelerden geçtikten sonra, alkalileştirici bir mineral havuzunda durur.
- Bu filtreler genellikle mağazaların ev aletleri bölümündeki mutfak cihazlarının arasında bulunabilir.
-
3Ters osmoz su filtresi satın al. Bu filtre türü hiperfiltre olarak bilinir ve filtrasyon için özellikle ince bir membran (seçici geçirgen madde) kullanır. Filtrenin inceliği, normal su filtrelerinden daha fazla element yakalamasına olanak tanır ve suyu daha iyi bir şekilde alkali hâle getirir.
- Bu filtreler ev dekorasyonu ürünleri satan mağazalardan satın alınabilir ve geleneksel su filtrelerinin yanında yer alır.
-
4Normal su arıtıcı kullan ve pH damlası ekle. Su arıtıcı cihazlar, içlerine konulan suyu kaynatır, musluk suyunda bulunan bakterileri ve diğer kirleri imha eder. Su arıtıcılar suyunu biraz daha alkali hâle getirebilir, ancak suyu gerçekten alkali su yapmak için saflaştırılmış suya pH damlası ekle.
- Su arıtıcılar fiyata ve ebata göre sınıflanır. Bunlar büyük mağazalarda mutfak gereçlerinin yanında bulunabilir.
Reklam
İpuçları
- Suyu alkali hâle getirme yöntemlerinden herhangi biri için, işlemin sonunda içilebilecek olandan daha fazla su kullanılacaktır. Ters ozmoz yöntemi için, 3,8 litre saf su istiyorsan başlamak için 11,4 litre musluk suyuna ihtiyacın olabilir.
- Evdeki musluk suyun için en etkili yöntemi belirlemek maksadıyla, alkalizasyon işlemi boyunca pH test kitini kullanmaya devam et.
Reklam
Uyarılar
- Suya önerilen miktardan fazla kabartma tozu ekleme. Seni hasta edebilir.
- Alkali suyun sağlığa önemli faydaları olduğunu gösteren çok fazla kanıt yok. Alkali suyu denemeye karar verisen bunu dikkatli bir şekilde yap ve olumsuz yan etkilere karşı sağlığını gözlemle.[7]
Reklam
Referanslar
- ↑ https://www.chemicool.com/definition/ph.html
- ↑ https://www.usgs.gov/special-topic/water-science-school/science/ph-and-water
- ↑ https://www.epa.gov/sdwa/drinking-water-regulations-and-contaminants
- ↑ https://sciencing.com/use-ph-strips-test-water-7869805.html
- ↑ http://www.youngandraw.com/how-to-make-your-own-alkaline-water-at-home-2/
- ↑ https://www.medicalnewstoday.com/articles/313681.php
- ↑ https://cspinet.org/tip/alkaline-water%E2%80%94find-or-fraud
Bu wikiHow makalesi hakkında
Diğer dillerde
English:Make Alkaline Water
Español:alcalinizar agua en casa
Italiano:Alcalinizzare l'Acqua
Deutsch:Alkalisches Wasser herstellen
Français:alcaliniser l’eau
Русский:делать щелочную воду
Português:Alcalinizar Água
中文:制作碱性水
Nederlands:Alkaline water maken
Čeština:Jak si připravit zásaditou vodu
Bahasa Indonesia:Membuat Air Alkali
हिन्दी:एल्केलाइन पानी बनाऐं
العربية:تحضير المياه القلوية
Tiếng Việt:Làm Nước Điện giải
日本語:アルカリ水を作る
Bu sayfaya 18.242 defa erişilmiş.
Bu makale işine yaradı mı?
Reklam